Obama: el rei dels nens

(Baby Obama)
Traduïm alguns fragments de l’últim llibre publicat per McSweeney’s amb col·laboració amb 826 National, Thanks and Have Fun Running the Country: Kid’s letters to President Obama, editat per Jory John.

Estimat Obama,

soc un expert en com mantenir-se en forma. Menja vostè molta porqueria? Es bo per vostè? No! Mengi verdures, pastanagues, brócoli i espinacs fregits. Que son fàcils d’empassar. Podria convertir la bolera en un gimnàs. Podria exercitar-se amb la màquina de corre. Però no mengi porqueria.

La seva experta,

Noemi Martinez, 8 anys
New York

Estimat President Obama,

Espero que gaudeixi dels seus quatre anys com a president. Estic segur que intentarà fer-ho lo millor possible per treure’ns d’aquesta situació. Escric per fer-te algunes preguntes al marge de ser president. Creu-me, et pot ajudar pensar en altres coses que la feina de tant en tant.

Només estic a sisè i de vegades pensar en l’escola em porta cap a un final. De totes formes, crec que és difícil ser president pel fet que ningú et veu com una persona real. Si tens un minut, si us plau llegeix aquestes preguntes i comenta-les sempre i quant la teva ment pugui anar-se’n una mica.

Primer, m’agradaria preguntar-te quin caramel t’agrada. Els meus favorits son els ossets, que tenen un gran varietat de sabors. El sabor taronja es el meu favorit. Segur que a tu t’agrada el de raïm. Encara que, potser no t’agraden els ossets.

Quelcom únic sobre mi es que soc un estudiant honor-roll amb qualificacions per sobre del 4.0. Per passar-m’ho bé m’agrada escalar amunt el meu arbre i un cop allà estar-me sobre una branca. És molt agradable. Tindràs tu un lloc agradable on seure a la casa Blanca?

Per acabar, vull parlar-te de la gran ciutat d’Ann Arbor i com les coses van per allà. El dos mil vuit va ser un gran any per a fer coses, com anar a veure la simfònica o menjar fora per dinar. Els museus estan plens i tothom es queixa de la temporada dels Wolverines. Suposo que això deu ser Ann Arbor per vostè.

Gràcies per prendre’s el seu temps per llegir i li desitjo que tingui un meravellós 2009,

Alex Maranville, 11 anys
Ann Arbor

Estimat president Barack Obama,

Jo visc a Chicago. Tinc 9 anys d’edat. Crec que la seva filla també té 9 anys. Espero que us agradi la vostra nova casa. Espero que oblidis Chicago. Ets molt famós. Pots convidar-me a la teva nova casa a menjar una pizza. Obama, tu moles.

Sincerament,

Bryan Montalbán, 9 anys
Chicago

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s