Redissenyant l’Holocaust

CONVOCATÒRIA OBERTA (fins al 1 de març 2010)
S’obre la convocatòria per a la presentació de re-dissenyar l’espai de l’Estàtua de Lueger transformant-lo en un monument contra l’antisemitisme i el racisme a Àustria.
La convocatòria està anunciada pel grup de pressió “Redissenyant l’espai de l’Estàtua Lueger” (iniciat per Martin Krenn) i la Universitat d’Arts Aplicades de Viena.

http://en.luegerplatz.com

Objecte i objectius

Les eleccions, tant dintre com fora d’Àustria han posat de manifest que la lluita contra l’antisemitisme segueix sent instrumentalitzada políticament pels partits i grups socials. L’estàtua de l’exalcalde Karl Lueger (1897-1910) va ser col·locada en 1926 i domina una plaça en el centre de Viena, que també duu el seu nom. L’estàtua en honor de Karl Lueger el glorifica com a polític i alcalde. No obstant això, s’oculta la informació de que va ser triat alcalde de Viena, a causa de la seva lluita i agitació anti-semita. Més tard, Adolf Hitler va expressar la seva admiració per ell, dedicant-li un bon grapat de pàgines al “Mein Kampf”. A pesar de dècades de debat i nombroses intervencions l’estàtua segueix allí amb tota la seva glòria. Totes les peticions de re-nomenar Lueger Square i Lueger Ring han estat rebutjades per la ciutat de Viena. Els polítics que juguen o van jugar amb l’antisemitisme no han de ser honrats amb estàtues. I al seu torn, el passat no ha de ser ocultat. Per aquesta raó, les demandes d’aquest grup de pressió consisteixen no solament en no retirar l’estàtua de l’exalcalde de Viena Lueger, sinó de re-estructurar l’espai i convertir-lo en un monument contra l’antisemitisme i el racisme a Àustria. El grup de pressió tractarà d’aplicar el disseny guanyador. Al març de 2010, un jurat internacional seleccionarà el disseny guanyador. Un element crucial de la convocatòria oberta serà la publicació i l’exposició de tots els projectes presentats.

Condicions d’entrada

El Monument contra l’antisemitisme i el racisme a Àustria haurà de tematizar a Karl Lueger com un personatge històric. El monument que es troba en Lueger Platz haurà de presentar-se en oposició a qualsevol forma d’agitació antisemita i racista.

Pot enviar les seves contribucions en forma digital (300 dpi / grandària A5 / JPEG / no més de 5 MB / o en format PDF) a: opencall@luegerplatz.com o per correu a: Universitat d’Arts Aplicades de Viena, Klasse Kommunikative Kunst und Praxis, c / Univ. o-lekt. MAG. art. Martin Krenn, Oskar Kokoschka-Platz 2 , 1010 Viena.

Juntament amb la proposta, la presentació haurà de contenir la següent informació: Enviat per (individual o col·lectiu); Títol del projecte; Adreça; Telèfon / Fax; E-mail; Lloc web; Persona de contacte; Estimació dels costos de realització; Per favor incloure / adjuntar una declaració de consentiment per a publicar els dibuixos i els textos de la seva presentació en la nostra web, en la publicació, així com presentar-los públicament en l’exposició. Per a més informació o preguntes a: opencall@luegerplatz.com

Jurat

Aleida Assmann, professor de la Universitat de Constança de literatura i ciències culturals
De Gerald Bast, Rector de la Universitat d’Arts Aplicades de Viena
Eva Blimlinger, Historiador

Felicites Heimann-Jelinek, conservador en cap del Museu Jueu de Viena
Johanna Kandl, artista, professor de la Universitat d’Arts Aplicades de Viena
Lisl Ponger, Artista Doron Rabinovici, autor, assagista i historiador
Els representants del grup de pressió (un vot)

Grup de pressió

El grup de pressió per “Redissenyar l’espai de l’Estàtua Lueger” va ser format per Martin Krenn, juntament amb estudiants de la Universitat d’Arts Aplicades i el Departament d’Art i Comunicació Praxi i consta de les següents persones: Rubén Demus, Sabine Duschnig, Lukas Frankenberger, Jakob Glasner , Iris Hummer, Jasmina Hirschl, Veronika Kocher, Mico Liska, Ursula Malina-Gerum, Lilly Panholzer, Elke Elisabeth Reiserbauer, Michaela Scheiflinger, Peter Schlager, Daniel Stuhlpfarrer, Elena Waclawiczek, Paul-Lukas Wagner, María Wambacher Contacte opencall@luegerplatz.com o per correu a: Universitat d’Arts Aplicades de Viena, Klasse Kommunikative Kunst und Praxis, c / o Univ.-lekt. MAG. art. Martin Krenn, Oskar Kokoschka-Platz 2, 1010 Viena.

2 thoughts on “Redissenyant l’Holocaust

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s