Tanatologia a la web 2.0

El suïcidi és l’acte de donar-se mort a un mateix de manera voluntària, excloent per tant els màrtirs, els combatents en una guerra o les víctimes d’un accident. L’Organització Mundial de la Salut indica que més d’un milió de persones se suïciden cada any, i que és una de les principals causes de mort entre els adolescents i els adults de menys de 35 anys. S’estima que cada any es produeixen entre 10 i 20 milions d’intents de suïcidi no fatals arreu del món.

Ara bé, vols saber què passa quan desapareixes. ¡Allibera’t i allibera els teus amics amb un suïcidi 2.0!”. La Web2.0 Suicide Machine permet esborrar automàticament tots els nostres perfils d’usuari, falsos amics i alter-egos. Suicide Machine va rebre cartes de les principals empreses que gestionen software de xarxes socials, com per exemple Facebook, amb amenaces de conseqüències legals per haver violat clàusules del contracte d’usuari, revelant així l’ambigüitat d’un espai públic que en realitat és un espai privat on l’usuari no és propietari ni tan sols de les seves pròpies imatges o del seu propi nom. A principis de 2010 els seus autors van rebre notificació de cessament i interdicte. Més info: 14/16 d’abril al CCCB


Es possible però, ara si, que tinguem una mort inesperada i ens quedin algunes coses a dir. Res com la web Wishes and Me per deixar el teu testament al sac i ben lligat. Un cop moris els missatges triats arribaràn a l’Outlook de l’escollit, suposem que amb considerable sorpresa. Decidiu les vostres últimes paraules i encomaneu-vos a la web 2.0 perquè les faci arribar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s