Edward Said, trenta anys després

 

Linkem l’última proposta de la revista DIGITHUM, un dossier que aplega un seguit d’articles inspirats en el concepte d’orientalisme (1978) d’Edward Said. En conjunt, els articles del dossier demostren la importància de l’aportació de Said i defensen la necessitat de continuar treballant per a fer-la encara més rellevant i vigent, tant dins del context acadèmic com en la difusió social que hi hauria d’estar inevitablement connectada. Amb un fil temàtic comú –la percepció de l’Altre (“l’Orient”) des de la nostra perspectiva (“l’Occident”)– aquests articles defugen la concepció de l’Àsia oriental com a «disciplina» independent i la tracten, en canvi, com a objecte d’estudi que cal abordar amb rigor metodològic des de disciplines concretes: història, pensament, antropologia, literatura. Això hauria de facilitar, d’una banda, la possibilitat de projectar arguments i observacions que enriqueixin debats ja existents a cada disciplina aportant-hi una nova llum i, de l’altra, la difusió social d’aquestes idees sobre l’Àsia oriental més enllà de cercles restringits.

 

Un comentario sobre “Edward Said, trenta anys després

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s