Pierre Hadot, lector de l’antiguitat clàssica: la contemporaneïtat de la vida filosòfica (un homenatge d’Antoni Bosch-Veciana)

Publicat a l’Anuari de la Societat Catalana de Filosofia: Revista de filosofia, 21 (2010)
Aquest text reprodueix, amb algunes modificacions bastant significatives i amb fragments afegits extrets de l’obra del mateix professor Pierre Hadot, el de la llicó inaugural del curs 2009-2010 de la Societat Catalana de Filosofia, pronunciada el dimecres 25 de novembre de 2009, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, dedicada al seu pensament. Aquesta lliçó vol posar en relleu el potencial lector de l’obra de Pierre Hadot. La seva obra transita de l’antiguitat clàssica grecoromana fins al nostre present contemporani. És gràcies a la seva lectura de la filosofia antiga com a manera de viure i de la vida filosòfica com a exercici espiritual allò que permet al professor Hadot resseguir l’itinerari lector d’aquesta comprensió de la filosofia, des de l’antiguitat clàssica fins al present contemporani. S’estudien les arrels del seu pensament i el moviment lector que aquest genera en els camps de la filosofia i la literatura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s