Pierre Hadot, lector de l’antiguitat clàssica: la contemporaneïtat de la vida filosòfica (un homenatge d’Antoni Bosch-Veciana)

Publicat a l’Anuari de la Societat Catalana de Filosofia: Revista de filosofia, 21 (2010)
Aquest text reprodueix, amb algunes modificacions bastant significatives i amb fragments afegits extrets de l’obra del mateix professor Pierre Hadot, el de la llicó inaugural del curs 2009-2010 de la Societat Catalana de Filosofia, pronunciada el dimecres 25 de novembre de 2009, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, dedicada al seu pensament. Aquesta lliçó vol posar en relleu el potencial lector de l’obra de Pierre Hadot. La seva obra transita de l’antiguitat clàssica grecoromana fins al nostre present contemporani. És gràcies a la seva lectura de la filosofia antiga com a manera de viure i de la vida filosòfica com a exercici espiritual allò que permet al professor Hadot resseguir l’itinerari lector d’aquesta comprensió de la filosofia, des de l’antiguitat clàssica fins al present contemporani. S’estudien les arrels del seu pensament i el moviment lector que aquest genera en els camps de la filosofia i la literatura.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s