El preu de la vida

Estem al principi d’un temps, qual caràcter original sembla ésser la re-creació de moltes coses alhora menyspreuades. Y es pera assolir aqueixa recreació, es inevitable destruir.- Els catalans, els integrants d’aquesta gran Persona social que està formantse, -que veiem formarse- tenen el dever d’evolucionar coratjosament fins a ferse capassos dels moderns coflictes d’idees. (…) No es ara el cas de carregar la nota pessimista, y plorar emfàticament “lo que cal fer encara”, “les miseries del present”, etc.; lo important es fixar una Acció, y an ella convergir els esforsos. Ara, això hi es; hi ha un punt on que la discussió es impossible y sols manquen resolucions: es qüestió de creure en Catalunya; s’ha d’esser creient d’aquest Ideal, i allunyar els ploraners. –Catalunya, ara, es –fins pels extranys, implicitament, -el fet més interessant de la Espanya; y, de l’orientació que’ls homes d’aquesta terra prenguin davant de les qüestions del sigle, dependrà’l destí de la Nació nova.


Diego Ruiz, El Poble Català, 18 de gener de 1907

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s